Treasure Hunt Update: Gelderland Foto’s

In 2018 zijn we elke maand in een andere provincie op zoek naar onze bieren: de Treasure Hunt. In navolging van Audrey Hepburn verbleven we hiervoor geruime tijd in de grootste provincie van Nederland: Gelderland (wiki-feit). In Februari zwierven we als schatzoekers door de achterhoek, veluwe, betuwe en land van Maas en Waal. Na een maand stevig zoeken hadden we de bierbox gevuld met een beste selectie Gelders craftbier. Hieronder onze fotoreportage van deze Treasure Hunt.

Meer info over onze Treasure Hunt staat hier & de bierbox die bij de foto’s hoort (Groeten uit Gelderland) kun je hier vinden.

 

We zijn weer eens bij Henk van het Epe Bier Collectief langsgegaan. We troffen Henk in zijn hopveld aan, op zijn eerste snoeidag van het jaar. Dit hopveld in Epe ligt middenin het bos en is – naar onze mening – één van de mooiste van het land. Niet in laatste plaats door de struisvogel en kameel die de hop vanaf het terrein van de buren in de gaten houden. 

De weg naar Gelderland.

Onderweg naar Gelderland.

Henk van het Epe Bier Collectief en zijn hopveld,

Henk, zijn hopveld en een struisvogel. M.a.w. thuis bij het Epe Bier Collectief.

 

In Apeldoorn zijn we bij brouwerij De Vlijt beland. Deze brouwerij staat op het industriële oude Zwitsalterrein dat grenst aan het groen van het Verzetstrijderspark. De koperen brouwinstallatie die in één van de oude fabriekshallen is geplaatst is al een bezienswaardigheid op zich. Minstens net zo interessant is het grote proeflokaal met oude Argentijnse bar. Hier wordt iedereen welkom geheten om de Veluwse bier dat uit de brouwketels is gekomen te proeven. De bar is alleen in het weekend geopend: tip!

Bierbrouwerij De Vlijt in Apeldoorn

De voorkant van bierbrouwerij De Vlijt op het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Brouwerij De Vlijt op het Zwitsal terrein in Apeldoorn.

Mooi om hier te zijn! De Vlijt ligt op het oude Zwitsalterrein in Apeldoorn, aan de rand van het Veluwse bos.

Arthur van brouwerij De Vlijt en selfie in het proeflokaal.

Een spiegelselfie (van Mark) in het Veluwse proeflokaal en Arthur van De Vlijt in de brouwerij.

 

Aan de oevers van De Waal ligt Nijmegen’s oude Honigterrein. Dit is de thuisbasis van Oersoep. Soep is Honig en oersoep is bier. De brouwerij staat onder andere bekend om hun hopgebruik (dit proef je in de ReLoad uit de box), maar ook om hun Barrel Aged – en BRETT bieren. Deze worden op houten vaten gerijpt en hier hebben de mannen best een speciale ruimte voor ingericht. De vaten die hier liggen zijn zo groot dat er in gezwommen kan worden! Hier vindt serieuze bierrijperij plaats.

Naast de brouwerij ligt STOOM, het eigen proeflokaal met goede bierkaart (uiteraard) én even goede menukaart. In de zomer drink je hier bovendien je bier met uitzicht op de Waal. Behalve maandag zijn ze elke dag geopend!

Oersoep in Nijmegen aan de rand van de Waal.

Het Honig terrein in Nijmegen. Oersoep heeft een oude fabriek, kroeg en vrij uitzicht op de Waal.

Oersoep schrootruimte en barrel aged ruimte.

De schrootruimte (graankorrels kneuzen) van Oersoep en enorme vaten voor de Barrel Aged en BRET bieren.

Brouwer Kick van Oersoep en zijn bieren.

Kick met z’n Oersoep bieren. Daarnaast zijn enorme Nijmeegse brouwzaal.

Dit zijn de bieren uit de Groeten uit Gelderland bierbox.

Groeten uit Gelderland!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

2 replies on “Treasure Hunt Update: Gelderland Foto’s

Comments are closed.