Onze Top 5 Bieraccessoires

Een bierpakket is natúúrlijk het perfect cadeau om te geven. Voor een verjaardag, met kerst, als relatiegeschenk of gewoon zomaar. We sturen onze bierpakketten op naar iedereen die een cadeau heeft verdiend. En dat vinden we leuk.

Nu de kerst langzaamaan dichterbij komt zijn we al bezig met het omtoveren van onze bierpakketten tot originele en luxe kerstpakketten. Hier moeten uiteraard goede bieren inzitten, maar ook mooie accessoires die een het geschenk en de bierdrinksessie naar een hoger niveau tillen. Precies dit soort kerstpakketten zijn we nu aan het samenstellen. We nemen je graag mee in onze zoektocht naar leuke bieraccessoires en zetten daarom onze favorieten uit 2018 voor je op een rij.


1 Bierglas

Met stip op één. Goed bier smaakt beter uit een goed glas. Hoe het er precies uitziet maakt niet uit. Er is maar 1 ding belangrijk: de opening van het bierglas moet breed zijn zodat je het aroma goed ruikt. Hier het stukje dat Celeste erover schreef.
Wij gebruiken de glazen van brouwerij De Vriendschap en Beerze Bier. Deze zijn niet té groot zodat je geen lamme pols krijgt, maar groot genoeg om de aroma’s goed op te kunnen snuiven.

2 Een (bier) Koeltas

Ja, met die hittegolf deze zomer was een koeltas om je bier op de juiste temperatuur te houden een must. Bij elke bbq in het park of zonnige strandpicknick maakten we vrienden door de koele tas. Kies voor een variant met vakjes waardoor je je bier rechtop kunt houden. En neem een kleine uitvoering, want die sjouwt lekkerder mee dan een hutkoffer formaat.

 

3 Opener

Altijd een goede opener op zak hebben scheelt gehannes met aanstekers of het tafelblad en zorgt ervoor dat jij je biertje snel en ongehavend open krijgt. Zelf gebruiken we meestal een houten opener die we ooit gekregen hebben. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze best saai is. We hebben er eentje met een kwaaie Donald Trump met open mond, maar onze favoriet is de ‘hamer’ die we in een kerstpakket voor een bouwbedrijf stopten (zie foto).


4 Brouwpakket

Echte bierliefhebbers houden het vaak niet alleen bij drinken. Geregeld bier drinken smaakt naar meer bier-gerelateerde activiteiten. Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk om zelf bier te brouwen. Dat dit niet altijd even goed lukt is al eens uit de doeken gedaan in de blog van Celeste.
De prettigste, leukste en veiligste manier om met brouwen in aanraking te komen is het brouwpakket. Hier zit alles in wat je nodig hebt om een zelf gebrouwen biertje te kunnen drinken, uiteraard met duidelijke instructies. Een voorbeeld van deze versimpelde versie van het brouwproces vind je in dit filmpje.


5 Boeken (over bier!)

Als je meer wilt weten over bier, duik dan de boeken in. Voor de beginner is er Bier voor Dummies, geschreven door Marty Nachel. Dit is het boek waar wij mee begonnen. Daarnaast is er een hele rits met mooie bierlectuur van Michael Jackson (dit is de beroemdste bierschrijver en niet de nog beroemdere moonwalker). Hier een link naar een interview met Michael Jackson bij de Conan O’Brian.

Onze favoriet is de The Comic Book Story of Beer die we ooit van een vriend kregen (zie foto hierboven). Bierboeken van Hollandse bodem zijn er ook. Onder andere Ontdek de Smaak van Bier van Fiona de Lange, één van onze favoriete bierkenners.

 

Het liefst stoppen elk bierpakket vol met deze top 5. Het wordt nog een flinke puzzel om voor iedere klant het meest leuke kerstpakket van 2018 samen te stellen. Als je een suggestie voor ons hebt over hoe jij je kerstpakket met bier en accessoires zou bouwen, horen we dat uiteraard graag! Hier de link naar de pagina waar onze huidige selectie pakketten op staat.