• Bierjournal Deel XI: Het Perfecte Glas!

    “Jouw elegante glans lokt mijn blik langs je silhouet. Een condensdruppel glijdt via je slanke taille naar beneden. Je perfecte rondingen vullen mijn gretige handen, alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Mijn ogen vervolgen hun weg. Lange benen zetten je op een verdiend voetstuk. De jaloerse blikken om ons heen kunnen mij niet afleiden. Ik trek je dichter naar me toe. Alleen de geur is genoeg om je te kunnen proeven, maar het kan me niet bevredigen. Het wakkert mijn verlangen juist verder aan. Al mijn zintuigen staan op scherp als ik je tegen mijn lippen zet.”  

    Continue Reading

  • Oude tekening van landarbeiders die Saison drinken De Bierstijl – Saison (aka Farmhouse Ale)

    De afgelopen jaren is de Saison steeds populairder geworden. Dit is niet altijd zo geweest, het was een stijl die enorm locatiegebonden was. Inmiddels wordt het eigenzinnig frisse en lichte bier gezien als perfecte manier om de dorst te lessen. Is de term nieuw voor je? In dit artikel leggen we uit wat je kunt verwachten van een Saison. Continue Reading

  • Brouwerij De 7e Hemel. Ger en Kitty. Brouwerij Focus – De 7e Hemel

    Ger en Kitty zijn de bierburgemeesters van het Limburgse Sevenum en omgeving. Ze zijn altijd bezig met bier en raken hier dan ook niet over uitgepraat. Hun kennis en enthousiasme over bier zal zelfs de bierhater kunnen bekeren. Lees hieronder het verhaal dat Mark in 2014 schreef na zijn eerste bezoek aan het bierduo.  Continue Reading

  • Brouwerij Focus – Epe Bier Collectief

    Wat heerlijk, mensen die met hart en ziel de bieren staan te brouwen. Terwijl de schuimkraag mijn bovenlip kietelt, voert Henk Overbosch het woord. Samen met vier anderen vormt hij het Epe Bier Collectief. OAK Afschot, één van de weinige Schwarzbieren in Nederland, en dan gerijpt met eikenhout, komt bij hen vandaan. Je vindt hem in februari terug in je box. Hij vertelt hoe een uit de hand gelopen hobby leidde tot het Collectief. Continue Reading

  • Bierjournal Deel X – Craftbier Mythbusters; Wat is waar?

    Over bier bestaan een aantal misverstanden. Dat kunnen we niet hebben. In deze editie van de Bierjournal helpen we ze uit de wereld. Continue Reading

  • Fust versus Fles; Kwestie van Smaak

    Laten we één ding voorop stellen: het is een kwestie van smaak en het verschilt per biertje. Bier van de tap is niet per definitie beter dan bier uit een fles. Verschillen zijn er wel degelijk. Ieder heeft zijn voorkeur en sommige bieren zijn bedoeld om op een specifieke manier te schenken. Continue Reading

  • Henk in hopveld. Epe Bier Collectief. Treasure Hunt Update: Gelderland Foto’s

    In 2018 zijn we elke maand in een andere provincie op zoek naar onze bieren: de Treasure Hunt. In navolging van Audrey Hepburn verbleven we hiervoor geruime tijd in de grootste provincie van Nederland: Gelderland (wiki-feit). In Februari zwierven we als schatzoekers door de achterhoek, veluwe, betuwe en land van Maas en Waal. Na een maand stevig zoeken hadden we de bierbox gevuld met een beste selectie Gelders craftbier. Hieronder onze fotoreportage van deze Treasure Hunt. Continue Reading

  • Kolsch uit houten vaten in een cafe in Keulen De Bierstijl – Kölsch

    Kölsch bier komt uit Keulen. Een convenant beschermt de naam. Deze afspraak heeft er jammer genoeg ook voor gezorgd dat de bierstijl buiten de stad minder bekend is. Daardoor vind je deze mooie stijl veel minder vaak in Nederland terug. Een Hollandse Kölsch is officieel hartstikke illegaal. In Keulen zelf is echter geen drankzaak te vinden zonder houten vaten gevuld met de hun eigen variant op Blond. Continue Reading

  • Brouwer Erik van Klein Duimpje. Brouwerij Focus: Klein Duimpje

    Luttele kilometers bij de Keukenhof vandaan vind je een door kenners goed bewaard geheim. Tussen de bollenvelden van Hillegom ligt brouwerij Klein Duimpje. Hier wordt craftbier gebrouwen en sinds 2014 het befaamde Midsummer Music en BBQ festival gehouden. Mark bracht na zijn eerste bezoek in 2014 verslag uit. Lees hier wat hij schreef. Continue Reading

  • Bierjournal Deel IX – Als liefde niet werkt, dan maar agressie

    Hopper bewondert de toewijding van de microbrouwer. Met zorg en aandacht brouwen ze de exclusieve liters naar eigen recept. Met een flinke dosis kennis, keurt de zytholoog bieren voor ze in de box terechtkomen. Maar ja, langs de zijlijn heb je makkelijk praten. Daarom steken we vandaag onze handen uit de mouwen. Hopper brouwt!

    Continue Reading