• Schatkaart van de treasure hunt De Treasure Hunt 2018 – Wat Gaan We Doen?

    2018 is het jaar dat we op Treasure Hunt gaan. We gaan op zoek naar de mooiste en onontdekte schatten van ons grote kleine craftbier land. Om zo diepgravend mogelijk te werk te gaan trekken we elke maand naar een andere provincie en zetten daar een grootschalige zoekactie op touw. Meer lezen

  • Hopperpedia. Vergroot je bierkennis en vind hier alle tips, tricks en keiharde feiten over bier. Wat is Hopperpedia?

    Hopperpedia is ons eigen bier-Wikipedia, de bier encyclopedie die steeds dikker en alwetener wordt. Hier plaatsen we alle verhalen, foto’s en video’s die we tijdens onze bierreizen verzamelen. En alle andere andere interessante bier informatie! Meer lezen

  • Brouwerij Othmar in Ootmarsum. Treasure Hunt Update: Overijssel Foto’s

    Welkom! In 2018 slaan we ons bierkamp elke maand in een andere provincie op: de Treasure Hunt. In Maart waren we in Overijssel gestationeerd. We trokken van hanzestad naar hanzestad op zoek naar het mooiste vloeibaar goud Uut Twente. Met de nuchterheid van Herman Finkers en onverzettelijkheid van Jaap Stam hebben we ons doel weten te bereiken: een selectie craftbier die de provincie Overijssel recht aandoet. Hieronder een klein fotoverslag van deze Treasure Hunt.  Meer lezen

  • Brouwerij Focus – Berghoeve Brouwerij

    Het is een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Middenin het Twentse landschap gaat een brouwerij schuil. Hij is vermomd als boerderij, maar makkelijk te vinden. Als ik de weg vraag, blijkt iedereen in de omgeving te weten waar ik het over heb. In 2010 brouwden Geralda en Jurgen er hun eerste liters. Vandaag delen ze het verhaal van de Berghoeve met mij.

    Meer lezen

  • Hop bloemen. Van de Centennial soort. Hop

    Bier zonder hop is als… Hop brengt houdbaarheid, de kenmerkende bittere smaak en kleurrijke aroma’s. Iedereen die bier kent, kent hop. De bloemen zijn herkenbaar, maar weinigen kennen het verhaal achter hop. Bij deze! Meer lezen

  • Bierjournal Deel XII: De Beste Bier Bar 2018

    Hopper is zeker niet alleen in haar liefde voor Craftbier en dat blijkt uit de biercafés die als paddenstoelen uit de grond schieten. Na bierproeven met formulieren, blinddoeken en huisgemaakte maaltijden, besluit ik deze week de veilige omgeving van het kantoor te verlaten. Na zorgvuldig online onderzoek heb ik een lijst met veelbelovende bestemmingen.

    Voor mijn eerste stappen in de grote bieren-buitenwereld houd ik het toch enigszins dichtbij huis. Alleen Amsterdam ligt onder de loep. Ook de stroomstoring van afgelopen week kon mij niet afschrikken.

    Meer lezen

  • Bierjournal Deel XI: Het Perfecte Glas!

    “Jouw elegante glans lokt mijn blik langs je silhouet. Een condensdruppel glijdt via je slanke taille naar beneden. Je perfecte rondingen vullen mijn gretige handen, alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Mijn ogen vervolgen hun weg. Lange benen zetten je op een verdiend voetstuk. De jaloerse blikken om ons heen kunnen mij niet afleiden. Ik trek je dichter naar me toe. Alleen de geur is genoeg om je te kunnen proeven, maar het kan me niet bevredigen. Het wakkert mijn verlangen juist verder aan. Al mijn zintuigen staan op scherp als ik je tegen mijn lippen zet.”  

    Meer lezen

  • Oude tekening van landarbeiders die Saison drinken De Bierstijl – Saison (aka Farmhouse Ale)

    De afgelopen jaren is de Saison steeds populairder geworden. Dit is niet altijd zo geweest, het was een stijl die enorm locatiegebonden was. Inmiddels wordt het eigenzinnig frisse en lichte bier gezien als perfecte manier om de dorst te lessen. Is de term nieuw voor je? In dit artikel leggen we uit wat je kunt verwachten van een Saison. Meer lezen

  • Brouwerij De 7e Hemel. Ger en Kitty. Brouwerij Focus – De 7e Hemel

    Ger en Kitty zijn de bierburgemeesters van het Limburgse Sevenum en omgeving. Ze zijn altijd bezig met bier en raken hier dan ook niet over uitgepraat. Hun kennis en enthousiasme over bier zal zelfs de bierhater kunnen bekeren. Lees hieronder het verhaal dat Mark in 2014 schreef na zijn eerste bezoek aan het bierduo.  Meer lezen

  • Brouwerij Focus – Epe Bier Collectief

    Wat heerlijk, mensen die met hart en ziel de bieren staan te brouwen. Terwijl de schuimkraag mijn bovenlip kietelt, voert Henk Overbosch het woord. Samen met vier anderen vormt hij het Epe Bier Collectief. OAK Afschot, één van de weinige Schwarzbieren in Nederland, en dan gerijpt met eikenhout, komt bij hen vandaan. Je vindt hem in februari terug in je box. Hij vertelt hoe een uit de hand gelopen hobby leidde tot het Collectief. Meer lezen

  • Bierjournal Deel X – Craftbier Mythbusters; Wat is waar?

    Over bier bestaan een aantal misverstanden. Dat kunnen we niet hebben. In deze editie van de Bierjournal helpen we ze uit de wereld. Meer lezen

  • Fust versus Fles; Kwestie van Smaak

    Laten we één ding voorop stellen: het is een kwestie van smaak en het verschilt per biertje. Bier van de tap is niet per definitie beter dan bier uit een fles. Verschillen zijn er wel degelijk. Ieder heeft zijn voorkeur en sommige bieren zijn bedoeld om op een specifieke manier te schenken. Meer lezen