Brouwerij Focus – Naeckte Brouwers

Het enige echte bier uit Amstelveen: het Naeckte bier. Dat vraagt om meer uitleg. Dus wij vroegen het Michel en Ab (Jan-Albert), brouwers en bohemians. Waarom de Naeckte brouwers? En wat betekenen de kruizen op het etiket? Lees het hier.

Je vindt De Naeckte Brouwers in een pand op het kleine industrieterrein Bovenkerkerpolder in Amstelveen. Dit is vlakbij de Poel voor de Amstelveense mensen onder ons.

Michel en Jan Albert zaten samen met de twee heren van brouwerij Borrelnoot in de zon aan de koffie toen we het bier voor de eerste bierbox kwamen ophalen. In de zon koffiedrinken met brouwers is best gezellig.

Na ruim 12 jaar hobbybrouwen in zelf gebouwde brouwketels en huurbrouwenbij brouwerijen Boelens, De 3 Horne en De 7 Deugden hebben Michel en Jan Albert in november 2013 gedeeltelijk middels crowdfunding hun eigen brouwerij gerealiseerd.

Het gaat goed met De Naeckte Brouwers. Ze hebben nu hun eigen grote brouwinstallatie en vier lageringstanks van 1500 liter, en er zijn er nog vier vanuit Italië onderweg. De luxe van een eigen pand en brouwinstallatie betekent dat ze nu ook andere brouwers de kans kunnen geven om hun bier op grotere schaal te brouwen wat natuurlijk meer lekker Nederlands bier en meer gezelligheid op het industrieterrein tot gevolg heeft.

 

De oude brouwerij van de Naeckte Brouwers

De brouwerij van de Naeckte Brouwers tijdens de verhuizing

 

Het naakte van de brouwers zit hem in hun brouwstijl. Ze willen de smaak van hun bieren zoveel mogelijk uit de basiselementen van bier (water, graan, hop en gist) halen. Zonder het gebruik van toevoegingen willen ze subtiele uitgebalanceerde bieren brouwen.

De complexiteit van de bieren kan worden afgeleid uit het aantal kruizen die onder de naam van het bier op het etiket staan. De etiketten zijn door Albert Jan ontworpen die 3D-designer is geweest. De kruizen die in het logo zijn verwerkt zijn een verwijzing naar het wapen van Amstelveen. Dus het bier is lekker én een lust voor het oog.

 

Update 2018: de mannen hebben een tweede brouwlocatie geopend: ANNA in Amstelveen (de Annakerk). Deze brouwerij is bovendien wel open voor publiek! Drink hier bier terwijl de mannen staan te zweten.

 

ANNA in Amstelveen en het bier van de Naeckte Brouwers

De nieuwe locatie: ANNA