Brouwerij Focus – De 7e Hemel

Ger en Kitty zijn de bierburgemeesters van het Limburgse Sevenum en omgeving. Ze zijn altijd bezig met bier en raken hier dan ook niet over uitgepraat. Hun kennis en enthousiasme over bier zal zelfs de bierhater kunnen bekeren. Lees hieronder het verhaal dat Mark in 2014 schreef na zijn eerste bezoek aan het bierduo. 

 

Bier Burgemeesters

Hoewel het duo naast het brouwen van bier ook nog eens fulltime werkt hebben ze zichzelf in de uren die ze het brouwen besteden zelfs al over de lansgrenzen heen beroemd gemaakt. Als we Ger en Kitty ontmoeten zijn ze net terug van hun zesde reis door de Verenigde Staten. Hier werd het reisprogramma voornamelijk bepaald door de verschillende brouwerijen die ze wilden bezoeken, waaronder de beroemde Flying Dog brouwerij in Colorado (zie Ger’s t-shirt).

Ze zijn ze langs Flying Dog gereden om hier persoonlijk hun prijswinnende Hopla af te leveren. In 2013 ontvingen ze voor deze imperial IPA de gouden medaille op de World Beer Awards in Londen. Ondanks dat ze pas een dag terug zijn uit de V.S. vinden ze het niet vervelend om met mij over bier te moeten praten. Zo laten ze speciale Amerikaanse mouten zien die in Nederland niet te verkrijgen zijn en vertellen ze over de extra kennis die ze hebben opgedaan over de veranderende eigenschappen van de beroemde Amarillo-hop.

 

Brouwer Ger van De 7e Hemel

Ger met de Bengel

 

Huis Brouwerij

Het is een mini-feestje om bij Ger en Kitty te gast te zijn en een persoonlijke rondleiding te krijgen. Hun aangebouwde serre is voorzien van een lange houten tafel waaraan regelmatig de lekkerste bieren worden geproefd met de bierproefclub die nu al meer dan 10 jaar bestaat.

In de tuin staat een grote schuur met een brouwinstallatie die bestaat uit drie omgebouwde Falda-wasmachines. Eén fungeert als beslagkuip, één als filterkuip en één als kookketel. Met deze proefinstallatie worden ook de bijzondere bieren gebrouwen die alleen maar beschikbaar zijn voor een select gezelschap in Sevenum – tenzij je natuurlijk toevallig een kleine rondleiding krijgt in hun brouwerij en een speciale Black IPA mee naar huis kan nemen!

 

Buiten bij brouwerij De 7e Hemel

De oprit

 

PS Kitty is één van de weinige bierkeurmeesters van Nederland. Gelukkig zien we dat er wel steeds meer Nederlandse vrouwen bier op de markt brengen. Net als Kitty.
=>Bekijk hier ons artikel over vrouwelijke brouwers.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren