Bierjournal III – Speciaal voor Gevorderden

Bock, IPA, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Blond, Stout, Brand… Er zijn eindeloos veel bierstijlen. Ik zou liegen als ik zei dat ik alles lekker vind. Wat wil je ook, het vliegt van zoet naar zuur en van bitter naar soepel. Dat is de tweede les: kennismaken met de uiteenlopende smaken.

Vorige keer proefde ik drie pils die in mijn beleving identiek waren. Dit keer was de proeverij niet blind. Dat hoefde ook niet, want ik had van alle merken nog nooit gehoord. Schuif aan, dit zijn de bieren die ik heb gedronken: 


1.Havana

Havana is een Sour Ale van brouwerij Oersoep. Het bier is licht en soepel. De smaak doet me denken aan witte wijn.


2.Berry White

Deze Raspberry IPA is een smaakexplosie. Je proeft van alles en ruikt nog meer. Dat maakt hem minder laagdrempelig dan de eerste. Hij is gebrouwen door Two Chefs Brewing in Amsterdam.


3. Heaven & Hell

Dit is de overtreffende trap van de Berry White. Door de grote hoeveelheid aan ingrediënten is de Imperial Stout/Bowmore BA van brouwerij De Molen zoet, rokerig en intens. Speciaalbier voor gevorderden, zeg maar… 😉

Laat je me weten wat je vindt!?

 

Mijn naam is Celeste en sinds kort werk ik bij Hopper. Mijn nieuwe baan gaat gepaard met een reis door Nederland Craftbierland. Met een kundig Zytholoog als reisleider en veel experimenten leer ik de mogelijkheden en verhalen achter mijn consumpties. Ben jij ook nieuw hier? Heb je vragen? Of misschien ben je al verder dan ik. Laat het me weten, geef mij tips en ik deel mijn ervaringen met jou. Dit zijn de links naar onze facebook– en instagrampagina. Alle routebeschrijvingen, feiten, verhalen en smaken die de moeite waard zijn, lees je terug in de wekelijkse rubriek.  

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren