Bierjournal Deel II: Proef de Verschillen

Wist je dat er een spa centrum bestaat waarin al het water is vervangen door bier? Dat lijkt me nou het ultieme bedrijfsuitje voor Hopper. Het is goed voor je huid en naast de jacuzzi staat een tap. Dit vat samen wat ik weet over bier. Dat, en de smaakbeleving van huismerken. Daarmee ben ik bekend. Van een leek mag je spreken, maar dat is natuurlijk het idee.


In mijn eerste week bij Hopper werd ik aan een test onderworpen. Drie bierglazen kregen een jas van aluminium en in mijn afwezigheid vulden mijn collega’s ze met bier. Amstel, mijn favoriet, Bavaria, alsjeblieft niet, en Heineken.


Vrezend voor mijn baan bewoog ik mijn lippen naar het glas. Na een abrupte correctie van de baas trok ik deze terug en gaf ik mijn neus voorrang. Het eerste glas rook naar kroeg in de ochtend. Toen ik bij de andere twee geen enkel onderscheid herkende, sloegen de zenuwen toe. Na de vierde ronde van snuiven en slurpen, overheerste de geur van angstzweet.


Conclusie: De zytholoog had een punt willen maken. Het onderscheidt tussen pils is bijna niet te herkennen. Dit terwijl het smakenpallet in bier zo breed is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is het begin van de reis, laten we vertrekken.

*Het eerste biertje bleek Amstel te zijn.

 

Mijn naam is Celeste en sinds kort werk ik bij Hopper. Mijn nieuwe baan gaat gepaard met een reis door Nederland Craftbierland. Met een kundig Zytholoog als reisleider en veel experimenten leer ik de mogelijkheden en verhalen achter mijn consumpties. Ben jij ook nieuw hier? Heb je vragen? Of misschien ben je al verder dan ik. Laat het me weten, geef mij tips en ik deel mijn ervaringen met jou. Dit zijn de links naar onze facebook– en instagrampagina. Alle routebeschrijvingen, feiten, verhalen en smaken die de moeite waard zijn, lees je terug in de wekelijkse rubriek.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren