Bierjournal Deel I – Leren Drinken

Bier (het; o; meervoud: bieren)1alcoholische drank, uit hop en gerst gebrouwen: klein bier iets onbelangrijks (Van Dale)

Het vloeibaar goud is mij niet onbekend. In mijn studententijd leerde ik dankbaar gebruik te maken van haar bestaan. Het zeer beperkte aanbod in mijn koelkast maakte bier de enige smaakvolle optie. Het was mijn tafelgenoot, slaapmutsje en feestbeest in één. Toch duurde het tot het einde van mijn studieperiode voor ik de omvang van de bierwereld leerde kennen. Een baan bij Hopper introduceerde me in een nieuwe wereld. Pils is bier, maar bier is niet pils. Je moet het bewaren in het donker en Craftbier is anders dan speciaalbier.

Mijn nieuwe baan gaat gepaard met een reis door Nederland Craftbierland. Met een kundig Zytholoog als reisleider en veel experimenten leer ik de mogelijkheden en verhalen achter mijn consumpties. Ben jij ook nieuw hier? Heb je vragen? Of misschien ben je al verder dan ik. Laat het me weten, geef mij tips en ik deel mijn ervaringen met jou. Alle routebeschrijvingen, feiten, verhalen en smaken die de moeite waard zijn, lees je terug in mijn rubriek.  

Ik ben Celeste en ik wil bier weten.

 

BewarenBewaren

One reply on “Bierjournal Deel I – Leren Drinken

Comments are closed.